Відеопрезентація спеціальності:
Прообразом хліба були зерна злаків. Поступово люди почали змішувати їх з водою і варити, так з’явилися каші. І лише 15000 років до нашої ери з’явилися перші коржі з зерен. Наступний етап — це 2600-3000 років до нашої ери. Тоді єгиптяни навчилися використовувати дріжджі для випікання хліба. Потім мистецтво випікання хліба освоїли греки, а там і римляни. Римляни ж і удосконалили процес хлібопечення. Вони навчилися перемелювати зерна, винайшли печі, і вже в середні віки по всій Європі з’явилися булочні.
Хліб був і залишається одним із важливіших продуктів у світі. А дізнатися всі тонкощі мистецтва виробництва хліба, запрошуємо до нашого навчального закладу на спеціальність «Виробництво хліба, кондитерських, макаронних виробів і харчових концентратів», яку було відкрито в навчальному закладі у 2007 році, а перший набір студентів було здійснено у 2008 році.
Під час навчання в коледжі студенти цієї спеціальності вивчають класичні та інноваційні технології виробництва хліба, хлібобулочних і макаронних виробів, цукристих та борошняних кондитерських виробів, харчових концентратів.