Діяльність фахівців пов’язана з технологіями зберігання зерна на елеваторах, переробкою зерна в крупу та борошно на борошномельних і круп’яних заводах і виробництвом комбікормів.
Підготовка майбутніх фахівців об’єднує фундаментальні предмети з інженерно-технічними та економічними із застосуванням інформаційних технологій.
В Україні більше 800 підприємств, в т.ч приватних, займаються зберіганням і переробкою зерна, також є представництва закордонних фірм. Всі вони вимагають висококваліфікованих фахівців у галузі зернопереробки.
Студенти проходять практику на підприємствах галузі, найбільші з них: «Дніпромлин», Дніпропетровський комбінат харчових концентратів, «Універсалзернопродукт», та у підсумку, найкращі студенти працевлаштовуються на даних підприємствах.