27 та 28 вересня 2017 року на базі Коледжу переробної та харчової промисловості Харківського НТУСГ ім.Петра Василенка відбулось засідання навчально-методичної комісії аграрних вищих навчальних закладів І-ІІ р.а. зі спеціальностей 181 “Харчові технології”. В роботі комісії прийняли участь заступники директорів та голови циклових комісій коледжів з Бердянська, Білої церкви, Вінниці, Лохвиці, Могилів-Подільського, Харкова та Дніпра, де готують спеціалістів відповідного напряму. Наш навчальний заклад представляла голова циклової комісії виробництва хліба Холобцева Ірина Петрівна.
Під час роботи комісії обговорювали ряд важливих питань:
– Аналіз методичного забезпечення дисциплін із спеціальностей 181 “Харчові технології ” та шляхи його вдосконалення;
– Незалежний замір знань студентів (шляхом дистанційного тестування) – один із методів контролю за дотриманням вимог до якості освіти аграрних ВНЗ та шляхи вдосконалення тестових завдань;
– Формування плану підготовки електронних посібників, робочих зошитів, програм навчальних дисциплін та визначення першочерговості їх видання;
– Забезпечення якості підготовки фахівців шляхом інноваційних підходів до організації практичної підготовки студентів у сучасних умовах.
Вирішення поставлених завдань для педагогічних колективів, представники яких входили до складу комісії, є надзвичайно актуальним, адже й досі не поставлено крапку в визначенні статусу коледжів в системі вищої освіти. А плідна робота над покращенням якості освіти, може стати гарантом збереження коледжів як таких. Перехід навчальних закладів, які раніше відносились до системи аграрної освіти, в освітянській простір, залишив безліч запитань до регулювання навчально-виховним процесом.